اقتصاد زمانه : منطقه آزاد ماکو به لحاظ داشتن معادن و پتانسیل های معدنی منحصربفردترین منطقه آزاد ایران و بلکه دنیاست.
به گزارش اقتصاد زمانه ، معادن شاهراه کاهش وابستگی به اقتصاد نفتی و افزایش تولید ناخالص داخلی به شمار می روند و به اذعان کارشناسان تقویت اقتصاد ملی و پیوند آن با اقتصادهای منطقه ای و جهانی در گرو توجه به بخش معدن و استفاده بهینه از این ظرفیت است.
مدیر تسهیل تولید، صنایع و معادن سازمان منطقه آزاد ماکو در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری گفت: معادن متعدد سنگ تزئینی با رنگهای متنوع (تراورتن و مرمریت)، مصالح ساختمانی (آهک، گچ و شن و ماسه)، منیزیت، سیلیس و نیز ذخایر و پتانسیل های قابل توجه بازالت، مس، زرنیخ و آهن هماتیتی نشان دهنده منطقه ای غنی از مواد معدنی مختلف است.
آرش یوسف زاده افزود: علاوه بر این معادن و ذخایر، بررسی ها و مطالعات انجام شده توسط سازمان توسعه و نوسازی معادن ایران (ایمیدرو) که در قالب دو پهنه اکتشافی تعریف و اجرا شده است آثار و اندیس های قابل توجهی از بوکسیت و فسفات نشان می دهد.
وی ادامه داد: خوشبختانه با همت همه فعالین حوزه معدن در منطقه اعم از متخصصان بخش خصوصی، معدنداران و مسئولین فنی معادن، در سالهای اخیر شاهد وضعیت رو به رشد در همه آمارها و شاخص ها به ویژه در تعداد معادن فعال منطقه هستیم.
یوسف زاده با بیان اینکه پس از رکود بی سابقه معادن سنگ تزئینی در سالهای ۹۲ و ۹۳ و تعطیلی اغلب معادن منطقه و کشور، تعداد معادن فعال منطقه به ۱۰ مورد تقلیل پیدا کرده بود اظهار داشت: در حال حاضر تعداد معادن فعال منطقه ۲۰ مورد می باشد که از رشد ۱۰۰% برخوردار است.
وی ابراز امیدواری کرد این روند در سالهای آتی نیز ادامه داشته باشد و علاوه بر افزایش تعداد معادن فعال منطقه، با بهره برداری از ذخایر جدید مکتشفه سایر انواع مواد معدنی و برگزاری مزایده های معدنی و واگذاری به افراد دارای اهلیت و صلاحیت و توانمند، شاهد افزایش تنوع آنها نیز باشیم.
مدیر تسهیل تولید، صنایع و معادن سازمان منطقه آزاد ماکو فعالیت های معدنی منطقه را در سه محور عنوان کرد و بیان داشت: فعالسازی معادن، انجام اکتشاف های به روز و سیستماتیک و ایجاد و توسعه بخش فرآوری سه محوری است که با بهره¬گیری از علمی ترین و مدرن¬ترین روشها و امکانات در حد توان پیگیری می شود.
یوسف زاده گفت: علاوه بر این، این سازمان جهت تقویت ساختارهای مدیریتی و بهبود امور و فرآیندها از سال ۹۴ سعی در ایجاد سازمان نظام مهندسی مستقل و ترغیب به ایجاد سایر نهادهای تخصصی و صنفی حوزه معدن از جمله خانه معدن (یا خانه صنعت و معدن) و انجمن تخصصی امور معدنکاران نمود که با همکاری و پیگیری جدی معدنکاران باسابقه منطقه در حال حاضر خانه معدن منطقه آزاد ماکو ایجاد گردیده و نمایندگی نظام مهندسی معدن نیز در در ساختمان و قسمت میز خدمت سازمان منطقه آزاد ماکو مستقر می باشد.
وی در پایان گفت: در خاتمه با اتکال به خداوند بزرگ، آینده ای روشن و پرامید را برای بخش معدن منطقه آزاد ماکو متصورم و در سال آتی رونق و افزایش چشمگیر تولید معادن منطقه را پیش بینی می نمایم.
https://eghtesadezamaneh.ir/?p=14451