اقتصاد زمانه : مدیرعامل پتروشیمی گچساران با ارائه گزارش کاملی از میران داخلیسازی در این مجتمع، از پیشرفت ۸۰ درصدی این پروژه خبر و گفت که الفین گچساران سال ۱۴۰۰ به تولید میرسد.
به گزارش اقتصاد زمانه به نقل از ستاد خبری دومین همایش و نمایشگاه حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی، مصطفی حیدریان در حاشیه امضای تفاهمنامه همکاری پتروشیمی گچساران با شش شرکت دانش بنیان و سازنده ایرانی، گفت: دومین رویداد حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی، تبلور قدرتنمایی دانش و توان ایرانی در صنعت و تبدیل تهدیدهای آزاردهنده به فرصتهای طلایی بود.
وی با اعلام پیشرفت ۸۰ درصدی پتروشیمی گچساران، افزود: ارزش بخش داخلی سازی در این پروژه ۳۳۵ میلیون یورو معادل ۶۵ درصد است، به طوری که در واحدهای یوتیلیتی داخلیسازی اولویت قابل توجهی دارد، یعنی در واحد آب ۷۹ درصد، واحد بخار ۷۳ درصد، واحد برق ۸۷ درصد، واحد کولینگ ۸۰ درصد، واحد ASU ۵۵ درصد، واحد پساب ۱۰ درصد، خط لوله گاز ۱۰۰ درصد، خط لوله آب ۱۰۰ درصد ساخت داخل است.
حیدریان تصریح کرد: در واحدهای یوتیلیتی، Offsite و OSBL، ۷۸ درصد ساخت داخل و در واحد الفین ۶۱ درصد داخلیسازی شده یا در حال انجام است.
مدیرعامل پتروشیمی گچساران، ادامه داد: بخش عمدهای از این داخلی سازی مربوط به تجهیزات بسیار حساس از قبیل تعداد ۶۷۰ دستگاه مشعل کورهها که دمای عملیاتی آن ۱۳۰۰ درجه سانتیگراد است و به عنوان قلب مجتمع محسوب میشود، تعداد ۱۷۶ کنترل ولو و پمپهای کرایوژنیک با دمای عملیاتی منفی ۱۰۶ درجه سانتیگراد که در انحصار برندهای خارجی از قبیل یورواشتال اروپایی و نیکیسوی ژاپن است و در با عدم همکاری آنها، داخلی سازی شد؛ برجهای غول پیکر با متریال بسیار ویژه با دمای عملیاتی زیر منفی ۱۰۰ درجه سانتیگراد که فلز در آن مانند شیشه، ترد و شکننده میشود و قبلاً از کشورهایی مانند بلژیک تهیه میشد، امروز تماماً ساخت داخل شده است.
وی افزود: همچنین مجموعه فلرهای مجتمع که سازنده خارجی یعنی شرکت Thermoengineering علیرغم قرارداد، به دلیل تحریمها همکاری خود را خاتمه داد و هم اکنون ساخت آن در داخل شروع شده است، همچنین ساخت تمام بویلرها، ظروف تحت فشار Pressure Vessel، راکتورها، کولرهای هوایی، درامها، ترانسهای برق، پمپها، الکتروموتورها، تجهیزات ضد انفجار و دیگر تجهیزات این پروژه داخلیسازی شده یا در حال داخلیسازی است.
حیدریان با بیان اینکه پروژه الفین گچساران در پایان سال ۱۴۰۰ به تولید خواهد رسید و ظرفیت تولید اتیلن کشور را از ۸ میلیون تن به ۹ میلیون تن در سال ارتقا خواهد داد، تاکید کرد: این پتروشیمی به عنوان قلب تپنده خط اتیلن دنا در دامنه زاگرس مرکزی، خوراک اتیلن مورد نیاز چهار مجتمع تولید پلی اتیلن را تأمین خواهد کرد و موجب تحولی عظیم خصوصاً در منطقه محروم و استان کهگیلویه و بویر احمد خواهد شد.
مدیرعامل پتروشیمی گچساران خاطر نشان کرد: مدیریت این پروژه از آذرماه ۹۸ به هلدینگ خلیج فارس به عنوان سهامدار عمده واگذار شد و به عنوان طرح پیشران در سطح وزارت نفت و حلقه کلیدی زنجیره ارزش و دریافت کننده کل اتان تولیدی پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس، پیشرفت جهندهای طی یکسال اخیر داشته و هم اکنون بیش از ۲۶۰۰ نفر در این پروژه بصورت مستقیم مشغول بکار هستند.
گفتنی است در این نمایشگاه، پتروشیمی گچساران با تاپکو تفاهم تامین پکیج کمپرسورهای BOIL OFF، با فاتح صنعت تفاهم ساخت ۲ عدد برج تقطیر، با شرکت نانو تفاهم ساخت کاتالیست های واحد الفين، با شرکت TTC تفاهم ساخت ۹۰ سلول تابلوهای ولتاژ متوسط، با شرکت توربو کمپرسور تفاهم نامه بازرسی، تعمیرات، تامین قطعات یدکی، تامین سیستم و کنترل و راه اندازی کمپرسورهای واحد الفين و با شرکت کسریوند برای ساخت فلرهای مجتمع را منعقد کرد.