×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, ۱۰ فروردین , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Friday, 29 March , 2024

اقتصاد زمانه : صبح امروز « کارگاه مجالی برای طراحانه اندیشیدن به فرصت‌های شهری خیابان ولیعصر» با هدف تبدیل خیابان ولیعصر به خیابانی کامل و حرکت در مسیر ثبت جهانی با حضور ۱۴ گروه معمار و طراح شهری، در سه پنل تخصصی برگزار شد.

در پنل اول این کارگاه طرح‌هایی برای اصلاح بن بست فلق، حد فاصله خیابان‌های جهان‌تاب و سی و دوم، ابتدای خیایان سید جمال‌الدین اسدآبادی و خیابان اتحادیه و مقابل دانشگاه تهران ارائه شد.

مصطفی کاظمی، مشاور و مدیر کل دفتر شهردار تهران که در این پنل حضور داشت با بیان اینکه طرح‌هایی که ارائه داده می‌شود باید جنبه اجرایی داشته باشد، گفت: در واقع اگر بتوانیم جزییات را مشخص کنیم، تفاوت میان طرح و خروجی زیاد نخواهد بود. شهرداری تهران با پیمانکاران مختلف سروکار دارد، باید طرح‌ها به گونه‌ای باشند که پیمانکاران بتوانند آن را تبدیل به خروجی مطابق با طرح کنند.

او همچنین با اشاره به نادیده گرفته شدن کف خیابان و مشخص نبودن مصالح مورد استفاده در طرح‌ها، گفت: بنا بر آب و هوا، میزان تردد، شکل خیابان و غیره باید نوع مصالح استفاده شده در کف خیابان تفاوت داشته باشد و این موضوع در طرح‌ها باید مشخص شود.

مدیر کل دفتر شهردار تهران اضافه کرد: همچنین در طراحی‌ها خط آسمان نیز اهمیت زیادی دارد، اینکه شهروندان از پایین چه چیزی را می‌بینند و اگر فردی از بالا ببینید، چه سازه‌هایی مقابل چشمش قرار دارد، اهمیت دارد.

کاظمی با بیان اینکه در طرح‌های ارائه شده به گونه‌های گیاهی کم‌تر پرداخته شد، تاکید کرد: ما در طرح‌ها باید به رفتاری که شهروندان با این محیط‌ها دارند و مخاطبان نیز توجه کنیم. طراحی برای مردم نباید باشد باید با مردم باشد. باید حس تعلق در مردم ایجاد کنیم و نمی‌شود نسبت به مخاطبان و ذی نفعان بی تفاوت باشیم.

او همچنین با اشاره به وجود عناصر مزاحم در طول خیابان ولیعصر گفت: شاید این عناصر به چشم شهروندان کم‌تر بیاید اما حضور دارند و چهره مسیر را برهم می‌زند. در طرح‌ها باید به حذف این زوائد هم توجه شود.

مشاور شهردار تهران اضافه کرد: معتقدم ما در طراحی کلان حرفه‌ای هستیم اما در طراحی جزییات نه. اگر یاد بگیرم جزییات را طراحی کنیم در طراحی کلان هم موفق خواهیم بود.

او همچنین به تاثیر علوم شناختی در طراحی شهری اشاره کرد و تاکید کرد که؛ در اصلاح رفتارهای شهروندان و تغییر آن‌ها می‌شود از علوم شناختی استفاده کرد.

در ادامه ایمانی جاجرمی، جامعه‌شناس نیز با بیان اینکه ایده‌ها باید ارتباط بین خیابان ولیعصر را با شهر تهران برقرار کند، گفت: فضای شهری باید زیرساخت اجتماعی نیز داشته باشند. فضایی برای آشناهایی اتفاقی، درنگ‌ها.درعین حال باید تصویری از آینده نیز در طرح‌ها ارائه شود که که بدانیم که در آینده چه فضایی داریم و با آن ارتباط برقرار کنیم.

او همچنین با بیان اینکه نیم رخ اجتماعی از مسائلی است که باید در طرح‌ها دیده شود، اضافه کرد: اینکه چه آدم‌هایی اطراف این پروژه زندگی می‌کنند؛ اهمیت زیادی دارد. درعین حال من مخالف این موضوع هستم که در طرح‌های شهری امتیاز بیشتری به گروه‌های بهره‌مند داده شود و مشکل ما در تهران همین مونوپل گروه‌های اقتصادی است.

او اضافه کرد: در عین حال باید پیامدهای طرح‌ها نیز مشخص و در در ارائه‌ها، تحلیل‌های جنسیتی لحاظ شود. اینکه طرح بیشتر به نفع زنان است یا مردان، آیا سالمندان در طراحی‌ها جایی دارند یا نه ودر عین حال مشخص باشد اجرا کننده طرح‌ها بخش خصوصی یا شهرداری است؛ نوع تعامل هرکدام از این بخش‌ها متفاوت است.

تورج فرهادی، شهردار منطقه ۶ نیز معتقد است که؛ برای اجرای طرح‌ها باید واقع‌نگر بوده و پاهای خود را بر روی زمین بگذاریم. خیابان ولیعصر ستون فقرات شهر تهران است و اقدامات ما در این خیابان اهمیت زیادی دارد.

او ادامه داد: علاوه بر داستن نقش خیابان ولیعصر باید بین طراحی‌ها نیز ارتباط منطقی ایجاد شود. هر اقدامی باید مانند نخ تسبیح به هم مرتبط باشد و وقتی از بالا به خیابان ولیعصر نگاه می‌کنیم، ارتباطی جدا نشدنی بین عناصر ببینیم که در عین حال قابلیت اجرایی شدن هم داشته باشند.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران:

تهران شهر متروکه‌ها است/ ظرفیت‌ها ارزشمند شهر را از ترس تخریب، بی‌استفاده می‌گذاریم

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران گفت: ظرفیت‌های ارزشمند شهر را مثل محور فدائیان اسلام از ترس تخریب، سال‌ها فریز کرده و تبدیل به مناطقی متروکه کردیم. پادگان ۰۶ هم برای ما ارزشمند است و در نتیجه همان نگاه احتمالا متروکه خواهد شد.

صبح امروز « کارگاه مجالی برای طراحانه اندیشیدن به فرصت‌های شهری خیابان ولیعصر» با هدف تبدیل خیابان ولیعصر به خیابانی کامل و حرکت در مسیر ثبت جهانی با حضور ۱۴ گروه معمار و طراح شهری، در سه پنل تخصصی برگزار شد.

در پنل دوم این کارگاه طرح‌هایی برای اصلاح سه راه زعفرانیه، محدوده مجاور بوستان امیریه و ابتدای خیابان شهید دل‌پیشه، خیایان توتونچی و خیابان قلمستان،جنب پمپ‌بنزین و ابتدای خیابان اتحادیه ارائه شد.

عبدالرضا گلپایگانی، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در بخشی از این کارگاه گفت: تهران شهر متروکه‌ها است. محور فدائیان اسلام را به دلیل آن که برای ما ارزش داشت بیش از ۳۰ سال فریز کردیم و تبدیل به ظرفیتی نازا شد. پادگان ۰۶ هم همین ویژگی را دارد، چون برای ما با ارزش است جرئت نمی‌کنیم به آن دست بزنیم و به احتمال زیاد آن هم روزی متروکه خواهد شد.

او به اشاره وجود عناصر متعدد منفرد در تهران اشاره کرده و گفت: در تهران المان‌ها و عناصر زیادی وجود دارد که می‌شود آن‌ها را به هم متصل کرده و یک مجموعه عناصر معنادار خلق کرد.

حمیدرضا سپهری، استاد دانشگاه نیز در ادامه تاکید کرد که؛ ارتباط نقاطی که طرح‌ها اجرا می‌شود، حضور مردم در تدوین و اجرای آن‌ها، ارزش مکانی هر نقطه به اضافه اینکه شهرداری چگونه و با چه روشی می‌خواهد آن‌ها را اجرا کند، اهمیت بسیار زیادی دارد.

نوید محمدرضا، تحصیل کرده مقطع دکتری شهرسازی نیز در ادامه گفت: بهتر است در طرح‌ها، مسائل و اقداماتی که باید انجام شود به همراه نتیجه آن‌ها مشخص باشد.

او ادامه داد: در عین حال طراحی‌ها باید همراه با نگاه شهروندان و ساکنان بوده و مسائل در مشورت با مردم احصا شود. البته منظور از مردم، مردم واقعی هستند نه مردم انتزاعی که در همه طرح‌هایی که در گذشته اجرا شده به صورت غیر واقعی حضور دارند.

این کارشناس حوزه شهری با بیان اینکه کارها باید واجد فرایند بوده و فرایند را با صدای بلند اعلام کرد، تاکید کرد: باید مشخص باشد معظل یا مشکلی که مطرح می‌شود مربوط به کدام گروه مردمی است و اثرات آن چند نفر را پوشش می‌دهد. البته که در همه طرح‌ها نمی‌توانیم نظر همه را جلب کنیم.

نصرالله آبادیان، شهردار منطقه ۱۱ به عنوان یکی از مناطق سهیم در خیابان ولیعصر نیز در این کارگاه حضور داشت.

او به طرحی که درباره ساماندهی محور راه‌آهن پرداخته بود اشاره کرده و گفت: اولین مشکل در محدوده راه‌آهن اغتشاشات بصری بود که سعی کردیم با بازطراحی میدان، ساماندهی عمقی در اطراف محدوده انجام دهیم.

او ادامه داد: در عین حال سرانه‌های خدماتی را تقویب کرده و بر حفظ هویت خیابان شوش،وحدت اسلامی و ولیعصر تاکید کردیم. سه سال زمان برد تا در طرح تفصیلی تغییراتی که هویت این خیابان‌ها را در معرض تخریب قرار می‌داد، حذف کنیم.

شهردار منطقه ۱۱ گفت که؛ با زمینه‌سازی‌هایی ظرفیت تغییر چهره ایجاد شده حالا باید در درون آن محتوا ریخته شود.

او همچنین با تاکید بر ضرورت ارتقای کالبدی محور راه‌آهن و خیابان ولیعصر اظهار کرد: یکی دیگر از مشکلات محدوده بافت ریزدانه و فرسوده محدوده است که نسبت به سایر نقاط منطقه ۱۱، کم‌تر نوسازی و بهسازی شده است. طرح‌های تشویقی و تسهیلاتی فراهم کردیم تا همزمان فرایند نوسازی نیز پیش برود.

حمید موسوی شهردار منطقه یک نیز؛ در این کارگاه علت خوب نبودن حال شهر و خیابان ولیعصر را نادیده گرفتن مردم به عنوان عنصر اصلی شهر عنوان کرد.

او گفت: تولی‌گری باید با شهرداری و تصدی‌گری با مردم باشد. طرح‌های آنچنانی در بافت‌ها مسئله‌دار بدون حاضر مردم حاصلی نخواهند داشت. طرح های اشتباه محصول نگاه بالا به پایین مسوولان هستند.

شهردار منطقه یک تاکید کرد: باید سعی کنیم تخلیه جمعیت در مناطق اتفاق نیفتد و زمینه رفت و آمد مردم فراهم شود. رفتن مردم از محیط‌های شهری آن‌ها را به فضای بی دفاع شهری تبدیل می‌کند. طرح‌ها با ورود جمعیت باید عملیاتی شوند و در عین حال آثار محیط‌های پیرامونی بر آن‌ها نیز مشخص باشد.

موسوی اضافه کرد: اگر بحث تقویت گردشگری درتهران است باید موضوعات ترافیکی نیز مورد توجه جدی قرار گیرد. باید شهر لجام گسیخته در اختیار خودر…

مشاور و مدیر کل دفتر شهردار تهران:

اجرای تعدادی از طرح‌های ساماندهی خیایان ولیعصر تا پایان سال/ حرکت به سمت ثبت جهانی طولانی‌ترین خیابان پایتخت

مشاور و مدیرکل دفتر شهردار تهران گفت: احتمالا برخی از طرح‌های ساماندهی خیابان ولیعصر را تا پایان سال جاری اجرایی کنیم.

مصطفی کاظمی در پاسخ به پرسشی مبنی بر تشریح جزییات طرح‌های ارائه شده برای ساماندهی خیابان ولیعصر گفت: مباحثی که برای خیابان ولی عصر در حال حاضر مطرح می‌شود تحت یک چارچوب و سیاست کلی است تا بتوانیم این خیابان را به یک خیابان با کیفیت بالاتر تبدیل کرده و آماده برای ثبت جهانی شود.

او ادامه داد: قاعدتا برای رسیدن به این هدف باید یکسری اتفاقات ریز و درشت در طول ۱۸ کیلومتر خیابان رخ دهد. به خیلی از این اتفاقات کوچک اگر توجه شود وضعیت موجود به سمت وضعیت مناسب‌تری تغییر خواهد کرد.

مشاور و مدیر کل دفتر شهردار تهران با بیان اینکه گروه ها و نقاطی که انتخاب شده اتفاقی نبوده است؛ اضافه کرد: یعنی همان نقاطی هستند که می‌شود با مداخلات کوچک و به نوعی کم هزینه کیفیت فضا را بهبود ببخشند. این نخ تسبیح یا خط کلی طرح است.

کاظمی ادامه داد: اینکه گروه‌ها با یکدیگر متفاوت هستند و تفاوت سلیقه و خط وجود دارد، مشکل‌ساز نخواهد شد تا زمانی که روح کلی طرح را از دست ندهند. یعنی بنا نیست این طرح‌ها به یکباره شاکله فضا را به هم بریزند و اتفاقات عجیب و غریب در آنجا رقم بزنند، بلکه بنا به ساماندهی با اصلاح جزییات است که فضا را بهتر کنند. ضمن اینکه گروه ناظر بر این طرح‌ها دقت خواهد کرد که خط کلی از دست نرود.

مشاور و مدیر کل دفتر شهردار تهران در پاسخ به پرسشی درباره زمان‌بندی تحویل و اجرای طرح‌های ساماندهی خیابان ولیعصر گفت: طراحان چهار هفته فرصت دارند که طراحی‌های خود را انجام دهند. اگر به مشکل خاصی برنخوریم امیدواریم تا پایان سال بتوانیم بعضی از آن‌ها را اجرا کنیم. تکمیل تمامی آن‌ها ممکن است تا اوایل اردیبهشت سال آینده و یا اوایل خرداد زمان ببرد.

مدیر موزه و پایگاه میراث شهری خیابان ولیعصر:

مهلت یک ماهه به طراحان ساماندهی نقطه‌ای خیابان ولیعصر/ شکل‌گیری ارتباط میان شهروندان، مهندسان و مسوولان

مدیر موزه و پایگاه میراث شهری خیابان ولیعصر گفت: شرکت‌کنندگان در کارگاه ملاقات با خیابان ولیعصر ۴ هفته فرصت دارند تا طرح‌های خود را نهایی کرده و ارائه دهند.

وحید قاسمی، مدیر موزه و پایگاه میراث شهری خیابان ولیعصر در تشریح جزییات طرح‌های ارائه شده برای ساماندهی خیابان ولیعصر گفت: کارگاه ملاقات با خیابان ولیعصر همانطور که از اسمش پیدا است یعنی اینکه خیابان ولیعصر را در قالب یک شخصیت تصور کرده که حالا باید برای ملاقات با آن اقداماتی را انجام دهیم که در قد و قواره خیابان و مهیای این ملاقات باشد.

او با بیان اینکه زمینه‌سازی این ملاقات را با نگاه به نقاط مهجور و بی‌دفاع شهری برنامه‌ریزی کردیم، اضافه کرد: تلاش کردیم تا کسانی که در این کارگاه شرکت کردند سامانی از جنس طراحی برای این ملاقات و گفت‌وگو پی‌ریزی کنند و کارگاه امروز دقیقا موید همین هدف بود.

قاسمی اضافه کرد: کارگاه امروز برای ارائه پیش‌ طرح‌ها بود و شرکت‌کنندگان ۴ هفته فرصت دارند تا از جهت اجرایی شدن، مواجه با خیابان ولیعصر و افزایش کیفیت طرح اقداماتی انجام دهند.

مدیر موزه و پایگاه میراث شهری خیابان اضافه کرد: در گذشته اگر بنای اجرایی طرح داشتیم، مشاورانی را دعوت کرده و می‌گفتیم برای این نقطه، نظرات و اقداماتی را طرح کنند اما این بار از پایین به بالا حرکت کرده و از عده‌ای جوانان و مردمان این شهر دعوت کردیم تا برخیابان ولیعصر متمرکز شوند.

او تاکید کرد: همین که این افراد در چارچوب شرح خدمات نیفتند سبب شد آزادی عمل داشته باشند و به سراغ شهر و شهروندان بروند؛ نه به معنی سمبلکیک بلکه به معنی واقعی در جریان تجربه زیسته شهروندان قرار گرفتند.

قاسمی با اشاره به حضور شهرداران مناطق ۱،۱۱،۶ و و ۳ در این کارگاه گفت: حضور این شهرداران اتفاق خیلی خوبی بود و سبب شد جهانی مشترک میان شهروندان، مهندسان و طراحان ایجاد شود. حضور نوجوانی از منطقه ۱۱ و طرح مسائل به صورت مستقیم، زمینه‌ساز شنیدن صدای مردم شهر شد.

مدیر موزه و پایگاه میراث شهری خیابان ولیعصر تاکید کرد: ما تا ۴ هفته جلسه‌ای نداریم و بعد از آن طرح‌های تایید شده را طی جلسه‌ای با شهرداران مناطق و سازمان‌های متولی یعنی نوسازی و زیباسازی برای اجرایی شدن به اشتراک می‌گذاریم.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.